Yeni Yıl

11 Ağustos 2008 Pazartesi

















Bu tarif İnci Pastanesinin meşhur profiterol tarifidir. Kendi şeflerinden 9 ağustos 2008 tarihinde HOME Tv de yayınlanmıştır.Ben denedim, size de denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler: 10 kişilik

Hamuru:
250 gr. su
300 gr. un
8 yumurta
125 gr. margarin

Kreması:
1,5 kg. süt
4 yumurta
1 su bard. şeker
300 gr. un
vanilya, 1 yemek kaşığı margarin

Çikolata sos:
3 yemek kaşığı kakao
Sos kremasından 1 kase
1 kg. şeker
1 kg. su

Yapılışı:
Hamur malzemesini hazırlamak için önce bir tencerede su ve margarin kaynatılır, buna un ilave edilerek hamur kaşığı baırakana kadar karıştırmaya devam edilir ve ocaktan alıp ılınmaya bırakılır. Ilınan hamura yumurtalar teker teker kırılarak her seferinde iyice karıştırılır. Hamur kaşığa ve tencereye yapışmayacak duruma gelince bir sıkma torbasına doldurulur. Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak ceviz kadar toplar sıkılır. 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
Krema için sütün tamamını kaynatılır. Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır, unu ilave edilir sıcak sütten bir kaç kepçe aralıklı olarak kıvamını buluncaya kadar katılır ve bir taraftan da pişirilir. Un kokusu gidinceye kadar ateşte tutulur ve altı söndürülür.Vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin ilave edilip iyice karıştırılır. Ilınınca yine sıkma torbası ile ele alınan bir profiterol topunun altı baş parmakla içeri bastırılıp buraya krema sıkılır ve sıkılan yer alta gelecek şekilde üst üste dizilir .
Artan kremaya 3 yemek kaşığı kakao ilave edilip iyice karışması sağlanır.Diğer tarafta 1 kg. su ve şekerle yapılan şerbet ilave edilir.Sos hazırdır.
Sostan her tarafını kaplayacak şekilde profiterollere gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kalan kremanin miktari nedir?cikolatali sosa ne kadar krema ekleniyor ? tesekkurler :)

lezzettabağı dedi ki...

artan krema adı üzerinde profterollere sıkma işinden artan kremadır. sosa eklenen krema ise hazırladığınız krema bölümündeki malzemelerden oluşturulan krema.. ayrıca krema diye bir şey eklenmiyorkii..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı