 Yemeklerde kullanacağım tavuk suyunu de mutlaka kendim hazırlıyorum ve minik kapaklı saklama kaplarında dondurarak buzlukta muhafaza ediyorum.Yaptığım işlem basit...Satın aldığım tavuk, tüm veya tavuk göğsü şeklinde oluyor.Bunu yıkayıp bir orta boy tencereye soğuk su tane karabiber ve dörde bölünmüş kuru soğan ve birazcık tuz ilave edip haşlıyorum, süzgeçten geçirip ılımasını bekliyorum ve saklama kaplarına aktarıyorum.Kalan tavuk veya göğsü ile ne yapacaksam ona göre hazırlayıp tüketiyorum.
Yemeklerde kullanacağım tavuk suyunu de mutlaka kendim hazırlıyorum ve minik kapaklı saklama kaplarında dondurarak buzlukta muhafaza ediyorum.Yaptığım işlem basit...Satın aldığım tavuk, tüm veya tavuk göğsü şeklinde oluyor.Bunu yıkayıp bir orta boy tencereye soğuk su tane karabiber ve dörde bölünmüş kuru soğan ve birazcık tuz ilave edip haşlıyorum, süzgeçten geçirip ılımasını bekliyorum ve saklama kaplarına aktarıyorum.Kalan tavuk veya göğsü ile ne yapacaksam ona göre hazırlayıp tüketiyorum.Derin dondurucumda saklayabildiğim diğer yiyecekler mantı, zeytinyağlı yaprak sarması, kurutulmuş patlıcan veya zeytinyağlı biber dolması, sigara veya gül böreği, haşlanmış yarma (kırık buğday), ızgara köfte.Bunları hazırlayıp yayvan tepsiye aralıklı olarak diziyorum, üzerini streçleyerek önce buzlukta dondurup sonra saklama kaplarına yerleştirerek derin dondurucuya kaldırıyorum.Biber ve patlıcan dolmasını eğer derin dondurucuya kaldıracaksam mutlaka kurutulmuşundan hazırlıyorum.Öğrendiğim ve denemelerimden de gördüğüm kadarıyla taze patlıcan ve biber mutlaka keçeleşiyor ve bozuk bir tat oluşuyor.
 




 25 Ağustos 2008 Pazartesi
25 Ağustos 2008 Pazartesi 

 
 
0 yorum:
Yorum Gönder