Yeni Yıl

27 Ağustos 2008 Çarşamba

















Bu tarif yine Jaques Tarres'e ait.Kendisi bir çikolata ustası, adeta çikolata ve şekerle oyun oynar gibi çalışıyor.O kadar güzel tarifler veriyor ki anlatamam. Home TV kanalında hafta sonu ve hafta içi belirli saatlerde programı oluyor, ayrıca internet sitesi de var.Bohça tatlısını da deneyip beğendiğimiz için sizlerle de paylaşmak istedim.Denediğinizde yorumlarınızı bekliyorum...

Malzemeler:
Hazır kektaban
Baklava yufkası
1 paket hazır çikolata sos
üzerine mevsim meyveleri( muz ,çilek, böğürtlen, şeftali gibi)
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Hazır katlara ayrılmış kekten çay bardağı ile çıkarabildiğiniz kadar yuvarlaklar çıkarın.Çikolata sosu tarif üzerindeki sütün yarısı ile hazırlayın ılınmaya bırakın (Orijinalinde sos bol çikolata ve çiğ krema ile pişirip soğutularak hazırlanıyor).Kullanacağımız meyveleri minik daire kesilmiş kek üzerine yerleştirecek şekilde doğruyoruz.Baklava yufkaları kare diktötgen arası bir ebatta oluyor, her yufkayı önce pudra şekerliyoruz ve enine ikiye katlayıp(pudra şekeri arada kalacak) ortadan ikiye kesiyoruz, böylece iki adet kare yufka elde ediyoruz. Bir kare yufka üzrerine kek koyuyoruz.Bunun üzerine çikolata sostan bir kaşık döküp onun üzerine meyvelerden diziyoruz ve yufkayı paket katlar gibi karşılıklı kenarlarını alta gelecek şekilde katlıyoruz.Pişirme kağıdı serili tepsiye yanyana diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Servis yaparken pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun...

Not:Baklava yufkasının paketi açıldığında çok çabuk kuruduğu için bir yufka ile çalışırken diğerlerini mutlaka bez örtü altında tutun.


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı