Malzemeler:
6 adet hazır yufka (24 adet gül böreği olur)
2 yumurta (bir yumurta sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı suluca yoğurt
1 şişe maden suyu
İç malzemesi:
3 adet orta boy patates haşlanmış (ezilmiş)
1 çorba kasesi kadar beyaz peynir (ezilmiş)
taze çekilmiş beyaz biber
kıyılmış maydonoz
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, maden suyu ve sıvıyağla bir sos hazırlayınız.Her yufkanın üzerine hazırladığınız sostan gezdiriniz, yufkaları dört eşit parçaya kesin ve her birinin geniş kavisli tarafına patatesli peynirli iç malzemesinden bir miktar koyun ve sigara böreğinden az kalınca rulo sarıp rulonun bir ucundan kıvırıp gül şekli verin açılmaması için kürdan saplayabilirsiniz veya yumurta sürebilirsiniz.Bu şekilde böreklerinizi yağlanmış tepsiye aralarında az bir boşluk bırakarak dizin üzerine yumurta sarısı sürün dilerseniz çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış fırında 200-250 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....
Afiyet olsun....
Not: Fırın tepsilerinde pişirme kağıdı kullanırsanız hem tepsileriniz çok kirlenmez hem de size pişirdiklerinizi kolay kaldırabilme imkanı sağlar.
0 yorum:
Yorum Gönder