19 Ağustos 2008 Salı
- 19 Ağustos 2008 Salı
- 06 - Kızartmalar
- 1 yorum
Bugün küçük kızımın iki arkadaşı için hazırladığım patates kroket tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Önceleri hep hazır alırdık ama denediğimde çok da kolay olduğunu görüp boş zamanlarımda hazırlayıp daha sonra tüketmek üzere derin dondurucuda saklamaya başladım.
Malzemeler:
5 orta boy patates
2 adet yumurta
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar
2-3 yemek kaşığı nişasta ( buğday, mısır farketmez)
galeta unu
tuz ,taze çekilmiş beyaz veya karabiber( ben beyaz biberi kullanıyorum.
Yapılışı:
Patatesleri kabuklarıyla çatlatmadan haşlayalım ve soyup sıcakken ezelim.
Ilıyınca içine galeta unu hariç diğer malzemeleri katalım ve bir hamur elde edelim.
Biraz sertleşmesi için buzdolabında bekletelim, çıkartıp ceviz kadar hamur alıp baş parmak kalınlığında kroketler hazırlayalım.Bu işlemi yaparken ellerimizi arada bir çok az ıslatalım ve hazırlanan kroketleri, yayvan bir tabağa koyduğumuz galeta ununa bulayıp başka bir zemine aralıklı olarak dizelim. İster hemen kızartabilirsiniz, ister derin dondurucuda daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Bazı tariflerde hazırlanan kroketler önce yumurtaya sonra galetaya bulanıyor, ben yumurta kullanmadan yapmayı tercih ediyorum.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
merhabalar,galeta unlu şekilde dondurunca çıkardığımızda buzlumu kızartacağız,aynı çıtırlık oluyormu?
birde içindeki kaşar şeklini bozmuyormu kızarırken eriyip?
Yorum Gönder