Yeni Yıl

24 Ağustos 2008 Pazar

















Malzemeler:
(8-10 kişilik)
4 yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı sıvı yağ
4 kahve fincanı süt
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın.Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.Kakao harricindeki tüm malzemeyi de ekleyin ve tekrar çırpın.Kek kalıbını hafifçe yağlayıp unlayın.Hazırladığınız karışımın yarısını kalıba dökün.Kalan karışıma kakaoyu ilave edip karıştırın.Kakaolu karışımı da kalıptaki karışımın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 45-50 dakika pişirin.Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.Eğer hamur kürdana yapışıyorsa, kekin daha pişmesi gerek demektir.
Afiyet olsun...

Not:Bu tarif Ayşe Tüter'in tariflerinden alınmıştır.Benim çok sık yaptığım ve her zaman tam tutturduğum bir tariftir.Şimdiye kadar yiyen herkes de mutlaka benden tarifi istemiştir.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı