Yeni Yıl

11 Ağustos 2008 Pazartesi

















Bu tarif İnci Pastanesinin meşhur profiterol tarifidir. Kendi şeflerinden 9 ağustos 2008 tarihinde HOME Tv de yayınlanmıştır.Ben denedim, size de denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler: 10 kişilik

Hamuru:
250 gr. su
300 gr. un
8 yumurta
125 gr. margarin

Kreması:
1,5 kg. süt
4 yumurta
1 su bard. şeker
300 gr. un
vanilya, 1 yemek kaşığı margarin

Çikolata sos:
3 yemek kaşığı kakao
Sos kremasından 1 kase
1 kg. şeker
1 kg. su

Yapılışı:
Hamur malzemesini hazırlamak için önce bir tencerede su ve margarin kaynatılır, buna un ilave edilerek hamur kaşığı baırakana kadar karıştırmaya devam edilir ve ocaktan alıp ılınmaya bırakılır. Ilınan hamura yumurtalar teker teker kırılarak her seferinde iyice karıştırılır. Hamur kaşığa ve tencereye yapışmayacak duruma gelince bir sıkma torbasına doldurulur. Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak ceviz kadar toplar sıkılır. 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
Krema için sütün tamamını kaynatılır. Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır, unu ilave edilir sıcak sütten bir kaç kepçe aralıklı olarak kıvamını buluncaya kadar katılır ve bir taraftan da pişirilir. Un kokusu gidinceye kadar ateşte tutulur ve altı söndürülür.Vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin ilave edilip iyice karıştırılır. Ilınınca yine sıkma torbası ile ele alınan bir profiterol topunun altı baş parmakla içeri bastırılıp buraya krema sıkılır ve sıkılan yer alta gelecek şekilde üst üste dizilir .
Artan kremaya 3 yemek kaşığı kakao ilave edilip iyice karışması sağlanır.Diğer tarafta 1 kg. su ve şekerle yapılan şerbet ilave edilir.Sos hazırdır.
Sostan her tarafını kaplayacak şekilde profiterollere gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Limonlu Parfe(İnci Hanım'ın tarifi)Malzemeler:2 limon ve rendelenmiş kabukları1 bardak soğuk süt1 paket krem şanti3 yumurta1 su bardağı şekerYapılışı:İki limonun kabuğunu ince rendeleyin ve ikisinin de suyunu bir kaba sıkın.Soğuk sütü kre… Read More
  • Mürdüm Erikli TartGenelde tartı elmalı yapardım, bu sefer mürdüm erikli denemeye kara verdim ve ortaya hem görsel hem lezzet açısından çok hoş bir tarif çıktı.Mürdüm eriğinin mevsimi de geçmek üzere, sizin de bu tarifi denemenizi öneririm.Malz… Read More
  • Nefis Çikolatalı Bohça Tatlısı Bu tarif yine Jaques Tarres'e ait.Kendisi bir çikolata ustası, adeta çikolata ve şekerle oyun oynar gibi çalışıyor.O kadar güzel tarifler veriyor ki anlatamam. Home TV kanalında hafta sonu ve hafta içi belirli sa… Read More
  • Elmalı TartBu tarifi, devamlı takip ettiğim blog sitelerinden biri olan "Mekanımız Mutfak" sitesinden aldım, bugün denedim ve muhteşem oldu!Malzemeler:2,5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kull… Read More
  • Çilekli KupMalum çileğin mevsimi hemen hemen bitmek üzere.Ben de bir gün önce tezgahta güzel çilek görünce 1 kg. almıştım.Bunun 250gr. kadarını hemen yedik.Kalan çileklerle de kup yapmaya karar verdim.Sayılı kalan yaz akşamlarında soğuk… Read More

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kalan kremanin miktari nedir?cikolatali sosa ne kadar krema ekleniyor ? tesekkurler :)

lezzettabağı dedi ki...

artan krema adı üzerinde profterollere sıkma işinden artan kremadır. sosa eklenen krema ise hazırladığınız krema bölümündeki malzemelerden oluşturulan krema.. ayrıca krema diye bir şey eklenmiyorkii..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı