Yeni Yıl

25 Ağustos 2008 Pazartesi

















Bu kek tarifi, ''Tarif Defterinden'' sevgili Marfan'a aittir.Benim favorilerim arasında, ne zaman habersiz misafir gelecek olsa bu keki çayım demini alıncaya kadar yapıp ikrama hazır ediyorum.
Bu tarif için sevgili Marfan'a (Nur Nalan Hanım'a) buradan çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
1 adet hazır kektaban
1,5 çay bard. hindistan cevizi rendesi
1,5 çay bard. pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta

Yapılışı:
Kek tabanın bir katını uygun bir fırın tepsisine alınız.Üzerine iyice çırparak sos haline getirdiğiniz malzemeleri yayınız ve fırınınızı orta ayarda ızgara konumuna ayarlayıp, kekinizi sadece üzeri kızarana kadar tutunuz.Bu aşamada kek 3-5 dakikadan az bir sürede kızaracağı için fırınınızın başından ayrılmamanızı öneririm.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı