Yeni Yıl

19 Ağustos 2008 Salı

















Size vereceğim bu tarif çok kolay...
Hazırlayıp bir hafta boyunca buzdolabınızda muhafaza edebilirsiniz ve yanına bir kaç yaprak yeşilliklerle hemen bir salata yapmış olursunuz.

Malzemeler:
Bir kırmızı lahana
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı kadar ılık su
Biraz tuz

Yapılışı:
Lahananızın işe yaramaz dış yapraklarını temizleyin ve tamamını yıkayıp, keskin bir bıçakla incecik doğrayın.Bir kaseye alın üzerine çok az tuz serpin, bunu iyi ayarlayın çünkü sonrasında lahananızı yıkamayacaksınız.Ilık suda erittiğiniz limon tuzunu da ilave edip parmaklarınızla karışımı iyice ovuşturun.Bu işlemi yaparken lahananın rengindeki canlılığı göreceksiniz.Hepsi bu kadar... Saklama kabınızın ağzını sıkıca kapatıp lahananızı dilediğiniz zaman salatalara kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı