28 Ağustos 2008 Perşembe
- 28 Ağustos 2008 Perşembe
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- Yorum yazın
Malum çileğin mevsimi hemen hemen bitmek üzere.Ben de bir gün önce tezgahta güzel çilek görünce 1 kg. almıştım.Bunun 250gr. kadarını hemen yedik.Kalan çileklerle de kup yapmaya karar verdim.Sayılı kalan yaz akşamlarında soğuk içecekle veya dondurma ile çok güzel gidiyor.İşte tarifi....
Malzemeler:
750 gr. ayıklanmış çilek
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker (tadını kendinize göre ayarlayınız)
Bir çay bardağı su
Yapılışı:
Çilekleri rondodan geçirip püre haline getirin, nişasta ile suyu karıştırıp hazırlayın.Bir tencereye çilek püresini, şekeri ve nişastalı suyu koyun ateşe oturtun, kaynama noktasına gelsin ama fokurdatmadan çilek püresinin biraz kıvam almasını sağlayın.Sonra ayaklı cam kaselere paylaştırın ve soğutun.Dilerseniz üzerini kaymak, dondurma veya taze nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben her ikisi de o anda olmadığı için kullanmadım.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder