Yeni Yıl

20 Ağustos 2008 Çarşamba

















Genellikle uzak doğu ülkelerinin mutfağında yapılan ve çok sevilen bir börek.
Bu tarifi baklava yufkasında yapmanızı öneririm.Genellikle soya sosuna veya erik sosuna batırarak yeniyormuş, ben bu şekilde denemedim.

Malzemeler: (16 adet börek)
2 adet yufka
2 adet havuç
2 adet kabak
yeşil soğan (isteğe bağlı)
2 şer adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
100 gr mantar
bir tutam soya filizi
1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
2 yumurtanı beyazı
soya sosu

Yapılışı:
Soğan dışındaki sebzeleri kibrit çöpü (jülyen) şeklinde doğrayın kızgın bir tavaya sıvıyağ koyun ve sebzeleri sote edin ve indirmeye yakın soğanları ilave edin.Tuz, karabiber ve dilerseniz kişniş le tatlandırın.Yufkaları 8'er eşit parçaya kesin.Her parçanın geniş kenarına malzememizden paylaştırın ve rulo sarın, ucunu yumurta akı ile açılmaması için yapıştırın.Börekleri bol kızgın yağda çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı