Malzemeler: (ortalama 4 kişilik)
8 adet minik tombul patlıcan
8 yemek kaşığı pirinç (silme)
1 orta kuru soğan
1-2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
sarmısak
tuz, nane, karabiber (arzuya göre diğer baharatlar)
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini ve içlerine tuz serpip ters çevirerek acı sularının akmasını bekliyoruz.Diğer taraftan soğanı ve sarmısağı zeytinyağında hafif şeffaflaştırıp salçayı ve minik doğranan domatesi ilave ederek bir iki çevirince yıkanmış pirinci katıyoruz.Biraz pişmesini sağlıyoruz.Fırında pişeceği için ve de patlıcanlar kızaracağı için pirincin pişmesini kendinize göre ayarlayın.Baharatlarını ve tuzunu şekerini koyup tatlandırıyoruz.Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları az yağda her tarafını kızartarak soğumaya alıyoruz.İçlerini biraz eksik bırakarak dolduruyoruz ve borcama diziyoruz.Patlıcanın ağızlarına dilim domates koyup üzerlerine zeytinyağı gezdiriyoruz.Borcamın tabanına bir iki cm kadar sıcak su ilave ederek fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Not 1: Borcam fırına konurken ıslak olmamalı veya fırından sıcak çıkarttığınızda ıslak zemine konmamalı.
Not 2: Aynı yemeği dolmalık biberle de yapabilirsiniz.
5 Ağustos 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder