Yeni Yıl

12 Ağustos 2008 Salı

















Malzemeler:

1 adet uafalanmış kek( evde her zaman yapılan kek bitmeyebiliyor)
Keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar sıcak suda eritilmiş granül kahve

Ara Kreması:

3 bardak süt
2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
1 yemek kaşığı un
1 süt fincanı şeker( siz tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
2 yumurta
vanilya ,1 yemek kaşığı margarin

Üzerine sos:
1,5 su bardağı bir meyva suyu ( hazır meyva suyu kullanmayın)
Yarım limonun suyu
Tatlandıracak kadar toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
İsteğe göre sosa uygun meyve ( çilek, vişne şeftali ahududu en çok yakışanlar)

Yapılışı:
Kekimizi ufalayıp tamamını çok olmamak kaydıyla sıcak suda erittiğimiz granül kahve ile ıslatıyoruz .Elimizle harmanlayıp her tarafına işlemesine dikkat ediyoruz. Bu malzemeyi tabanına streç film serili bir kalıba bastırarak yerleştiriyoruz. Ben kelepçeli kalıp kullanmayı tercih ediyorum. Diğer tarafta şekeri yumurtaları çırpıyoruz, unu, nişastayı, sütü ilave ediyoruz ve ocakta muhallebi gibi pişirip altını söndürüyoruz. İçine margarini ve vanilyayı katıp ılımasını beklemeden ıslak kekin her tarafına gelecek şekilde üstüne yayıyoruz. Buzdolaba soğuması için koyuyoruz. Bu arada meyva suyuna nişastayı limon suyunu ve kendimize göre şekerini katıp karıştırarak pişiriyoruz. Doğal bir jöle elde ediyoruz. Meyva suyumuzu ılınınca dolaptan hafiften sertleşmiş olan muhallebi üzerine yayarak ama zedelemeden döküyoruz ve yine buzdolabına kaldırıyoruz Beş dakika kadar sonra eğer üzerine meyve dilimleri dizmek istersek bu aşamada dizip yine kaldırıyoruz. Ben evde meyve olmadığı için bu sefer kullanmadım ama olduğunda siz mutlaka kullanın ,zira görüntü açısında çok daha şık oluyor.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı