25 Ağustos 2008 Pazartesi
- 25 Ağustos 2008 Pazartesi
- 04 - Sebze Yemekleri
- Yorum yazın
Malzemeler:
6 adet orta boy kabak
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Beşamel Sosu:
2 tatlı kaşığı tereyağ (ben teremyağ kullanıyorum)
2 tatlı kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Biraz tuz, isteğe göre karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri (istenilen miktarda)
Yapılışı:
Beşamel sosu için yağı eritin, unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin (bu arada devamlı çırparak karıştırın).Tuzu da ekleyip bir süre daha pişirin ve ocaktan alın.
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın.Kabakların dışını kazıyıp uzunlamasına ince bir kapak kesip çıkarın.Tatlı kaşığı ile içlerini biraz daha oyun.Bu şekilde hazırlanan kabakları kaynayan suya atıp 10 dk. haşlayın.Yumuşayan kabakları sudan çıkarıp süzülmeleri için bir süre süzgeçte bekletin.Hafif yağladığınız borcama kabakları alın, içlerini beyaz peynir ve dereotu karışımıyla doldurun.Hazırladığınız beşamel sosunu kabakların üzerine dökün ve kaşar peyniri serpin.175 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
Not:Et ve tavuk yemeklerinin yanına mükemmel bir garnitür...Çok lezzetli, kesinlikle tavsiye ederim!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder