1 yumurta ve aldığı kadar unu ilave edin yine karıştırın ve streç filme sararak dolapta dinlendirin.
Hamuru yarım mm. kalınlıkta tart kalıbına yayın kenarlarını yüksek tutun ve fazlalıkları kesip hamura çatalla delikler açın.
Üzerine badem kremasını yanlara fazla getirmeden yayın.
Bir spatula ile üzerini düzleştirin ve şekerli suda şişirilmiş yarım kayısıları dik olarak yan yana kremanın üzerine dizin.
Üzerine file badem serpin ve 180 derecede pişirin.
Hamuru yarım mm. kalınlıkta tart kalıbına yayın kenarlarını yüksek tutun ve fazlalıkları kesip hamura çatalla delikler açın.
Üzerine badem kremasını yanlara fazla getirmeden yayın.
Bir spatula ile üzerini düzleştirin ve şekerli suda şişirilmiş yarım kayısıları dik olarak yan yana kremanın üzerine dizin.
Üzerine file badem serpin ve 180 derecede pişirin.
Badem kremasının hazırlanmasi (hazır badem tozu bulamazsanız):
½ kg çiğ bademi suda bekletin, kabuklarını soyun.
Kurulayıp fırınlayın ve mikserde toz haline getirin.
İçine şeker, un, yumurta ve çok az tereyağı ilave ederek koyu krema elde edin
Bu kremayı her zaman kullanabilirsiniz.
Not: Jacques Torres'in tarifidir.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder