Yeni Yıl

11 Eylül 2008 Perşembe

















Malzemeler:
Kişi sayısına göre pirzola (ben de 6 tane vardı)
1 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet iri domates
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber ve kekik

Yapılışı:
Önce sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya koyduğumuz yağa atalım.1-2 dakika onları kavurduktan sonra, pirzolaları üzerine dizelim ve tavanın kapağını kapatıp, pirzolaları suyunu çekene kadar pişirelim.Bu arada tavanın kapağını açmamak lazım, çünkü pirzolalar kendi suyu ve buharıyla pişmeli.Pirzolalar suyunu çekince ince ince doğradığımız soğanı üzerine atalım ve takrar kapağı kapatıp 3-4 dakika pişmeye bırakalım.Sonra yine ince doğranmış yeşil biberleri üzerine atalım.Bu arada bu malzemeleri tavaya koyduktan sonra karıştırmıyorsunuz.Sadece etlerin üzerine döküyorsunuz.Biberleri attıktan birkaç dakika sonra domatesleri de atalım ve yine kapağı kapalı pişmeye bırakalım.Domatesler tam olarak erimeden ocağın altını kapatalım.Kapatınca da tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kekiği atalım.
Afiyet olsun...


Benzer Yazılar:

  • Milföye sarılı tavuk bagetler Tarif, zevkle takip ettiğim  http://yemekbirask.blogspot.com/ bloğunun sahibi sevgili Seval'e ait. onun sunumu bence daha hoş görünüyor ama lezzet bakımından yiyenlerden tam not aldık..Davetleriniz için önceden ha… Read More
  • Fırında Kaburga Malzemeler: (5 Kişilik) 1,5 kg. bütün kuzu kaburga 3-5 diş sarımsak tuz, karabiber 1 yemek kaşığı un Yapılışı: Öncelikle etlerin her iki tarafları tuz ve karabibere bulanır.Kaburgaların etli kısımlarına bıça… Read More
  • Lezzetli Tavuk ParçalarıBu tarifi kendi defterime çok önceden kaydetmiştim.Nereden ne zaman aldım hatırlamıyorum ama yoğun iş günlerimde çok pratik olduğu için derin dondurucumda her zaman pişirmeye hazır bulundururum.Tadı çok güzel ve yapılışı da o… Read More
  • Tavuk Şiş KebapBu lezzetli tarif Sevgili Yetur'a ait.Malzemeler:2 adet tavuk göğüs eti4 adet kırmızı biber (salçalık) (közlenmiş ve soyulmuş)3 diş sarımsak1 çay bardağı ekmek içibirer çay kaşığı karbonat, tuz, pul biber, kekikYapılışı:Tüm m… Read More
  • Salçalı BiftekMalzemeler: (2 kişilik)2 adet biftek2-3 yemek kaşığı salçatuz, karabibersıcak suzeytinyağıYapılışı:Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.Biftekleri pişirmeden önce et döveceğ… Read More

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Tavada pirzolaya da yorum yazmadan gitmek istemedim. Çok nefis. Sevgilerimle TAZENANE

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı