1 Eylül 2008 Pazartesi
- 1 Eylül 2008 Pazartesi
- 08 - Deniz Mahsulleri
- Yorum yazın
Deniz ürünlerinden karidesin güveci en çok sevdiğim tatlardan birisi.Protein açısından zengin fakat kolesterolü yüksek bir besindir.Bunun da tarifini sizlerle paylaşmaktan mutlu olacağım.Sizler de denerseniz yorumlarınızı yazarsanız daha da mutlu olacağım.
Malzemeler: (4 kişilik)
Yarım kg. ayıklanmış karides
2 büyük sertçe domates
2 adet kuru soğan ince çintilmiş
4 adet kadar yeşil biber
4 diş asrımsak
tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber
1 kase rende kaşar
Yapılışı:
Bir tavada soğan ve doğranmış biberleri yumuşayana kadar soteleyin.Karidesleri taze almışsanız kabuklarını ayıklayın( gerçekten çok kolay) veya balıkçınıza ayıklatın.Dondurulmuş aldıysanız çözülmesini ve fazla suyunun akmasını bekleyin.Karidesler büyükse ikiye, değilse tüm olarak tavaya ilave edip onları da soteleyin, zaten sotelendikçe beyaz ve pembeleşeceklerdir.Çok fazla da karıştırmayın.Soyup küp doğradığınız domatesleri de ilave ederek birlikte birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan indirin.Tuzu, karabiberi ve arzu edilirse pul biberi ilavesi ile tadını ayarlayın.Dört adet güveç kabına malzemeyi paylaştırın ve üzerlerine rende kaşarları serpiştirin.Sıcak fırında kaşar rendesi eriyene kadar tutun ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder