Yeni Yıl

21 Eylül 2008 Pazar

















Malzemeler:
kişi sayısı kadar kuzu incik
1/2 lg. taze ve körpe fasulye
1/2 kg. havuç
750 kg. patates (Çocuklar çok sevdiği için ölçüsü biraz fazlaydı)

Yapılışı:
Kuzu incikler soğuk suyla yıkanır suyu süzdürülüp karabiber tuz ve biberiye ile her tarafı bulanır, tavada çok az sıvı yağda her tarafı birazcık kızartılır ve düdüklü tencerede üzerine ılık su, iri doğranmış soğan ilavesiyle iyice yumuşayana kadar pişirilir.Buradan fırın tepsisine alınıp 20 dakika kadar fırınlanır.Jülyen doğranan sebzeler üzerine çok az sıcak su ve tuz konularak yumuşayana kadar ağzı açık olarak pişirilir.Renginin yeşil ve canlı kalması için buzlu soğuk suya çıkartılır süzülür ve tereyağında sotelenir.Üzerine çekilmiş taze karabiber serpilir. Servis yaparken kuzu incik yanına sotelenmiş sebzeler konur.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı