17 Eylül 2008 Çarşamba
- 17 Eylül 2008 Çarşamba
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- Yorum yazın
Ramazan güllaçsız olur mu...
Malzemeler: Güllaç kısa sürede tüketilmesi gereken bir tatlı olduğu için malzemelerden ne kadar çıktığını belirttim. Siz ona göre ayarlarsınız.
Yarım kg. güllaç (bununla en büyük boy borcam oluyor ve 15 kare dilim çıkıyor)
8 bard. süt
yarım kg. şeker
isteğe göre birkaç damla gülsuyu, nar tanesi.
ceviz, fıstık, fındık
Yapılışı:
8 su bard. süt yarım kg. şekerle kaynatılıp ılımaya bırakılır.Sonra, tepsiye her güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde aralarına kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık ve arzu üzerine gülsuyu ilavesiyle servis yapılır.
Afiyet olsun...
Not:Ceviz konacaksa bence en üste yeneceği zaman koymak gerekir yoksa ne yazıkki güllacı karartıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder