11 Eylül 2008 Perşembe
- 11 Eylül 2008 Perşembe
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- 1 yorum
Malzemeler:
Kişi sayısına göre pirzola (ben de 6 tane vardı)
1 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet iri domates
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber ve kekik
Yapılışı:
Önce sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya koyduğumuz yağa atalım.1-2 dakika onları kavurduktan sonra, pirzolaları üzerine dizelim ve tavanın kapağını kapatıp, pirzolaları suyunu çekene kadar pişirelim.Bu arada tavanın kapağını açmamak lazım, çünkü pirzolalar kendi suyu ve buharıyla pişmeli.Pirzolalar suyunu çekince ince ince doğradığımız soğanı üzerine atalım ve takrar kapağı kapatıp 3-4 dakika pişmeye bırakalım.Sonra yine ince doğranmış yeşil biberleri üzerine atalım.Bu arada bu malzemeleri tavaya koyduktan sonra karıştırmıyorsunuz.Sadece etlerin üzerine döküyorsunuz.Biberleri attıktan birkaç dakika sonra domatesleri de atalım ve yine kapağı kapalı pişmeye bırakalım.Domatesler tam olarak erimeden ocağın altını kapatalım.Kapatınca da tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kekiği atalım.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Tavada pirzolaya da yorum yazmadan gitmek istemedim. Çok nefis. Sevgilerimle TAZENANE
Yorum Gönder