Yeni Yıl

11 Eylül 2008 Perşembe

















Malzemeler:
Kişi sayısına göre pirzola (ben de 6 tane vardı)
1 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet iri domates
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber ve kekik

Yapılışı:
Önce sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya koyduğumuz yağa atalım.1-2 dakika onları kavurduktan sonra, pirzolaları üzerine dizelim ve tavanın kapağını kapatıp, pirzolaları suyunu çekene kadar pişirelim.Bu arada tavanın kapağını açmamak lazım, çünkü pirzolalar kendi suyu ve buharıyla pişmeli.Pirzolalar suyunu çekince ince ince doğradığımız soğanı üzerine atalım ve takrar kapağı kapatıp 3-4 dakika pişmeye bırakalım.Sonra yine ince doğranmış yeşil biberleri üzerine atalım.Bu arada bu malzemeleri tavaya koyduktan sonra karıştırmıyorsunuz.Sadece etlerin üzerine döküyorsunuz.Biberleri attıktan birkaç dakika sonra domatesleri de atalım ve yine kapağı kapalı pişmeye bırakalım.Domatesler tam olarak erimeden ocağın altını kapatalım.Kapatınca da tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kekiği atalım.
Afiyet olsun...


1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Tavada pirzolaya da yorum yazmadan gitmek istemedim. Çok nefis. Sevgilerimle TAZENANE

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı