21 Eylül 2008 Pazar
- 21 Eylül 2008 Pazar
- 01 - Çorbalar
- 1 yorum
Malzemeler: (12 kişilik)
250gr. yağsız kıyma
l kase kırık erişte
l kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yağ ( hangisini kullanıyorsanız)
2 yemek kaşığı dolusu salça (domates, biber salçası)
1 adet kuru soğan
l yemek kaşığı kuru nane
12 su bard. su
Yapılışı:
Kıymaya tuz ve köfte baharatı koyup yoğurup, nohut büyüklüğünde minik köfteler yuvarlayarak un serpilmiş tepsiye alın. köfteler bitince tepsiyi ileri geri sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın ve bir kenara alın. Büyükçe bir tencereye yağı koyun. kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın kavurun, kuru naneyi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin . Kişi başı hesabı ile birer kase su ekleyin kaynamaya başlayınca köfteleri ve ardından erişteleri içine atın bir tutam da tuz ilave edin. Bu arada yoğurdu su ile biraz açın ve tenceredeki sıcak sudan da azar azar ilave ederek ve devamlı karıştırarak ayrandan biraz koyu bir kıvama getirin. İçine ezilmiş sarımsağı da koyun. Çorbanın suyundan yoğurtu karışıma bir kaç kaşık sıcak su alarak ılıtın ve tencereye yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çorbaların mevsimi geldi :) ve bu çok güzel bi çorba tarifi. herkesin annesinin evinde öğrenip yaptığı çorbalar vardır, ve hep aynı çorbalar yapılır. ama artık değişik çorbalar da denemek istiyorum :) bu da tam benlik bir tarifmiş, yoğurtlu naneli. mutlaka deneyeceğim.
eline sağlık
Yorum Gönder