Yeni Yıl

13 Eylül 2008 Cumartesi

















Bu çok basit ve hafif bir tarif...Çerez gibi yeniyor börek-çörek ya da yemeklerin yanında.

Malzemeler:
İsteğe göre 3-4 adet patlıcan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Biraz tuz

Yapılışı:
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun.Uzunlamasına ince ince dilimleyin.Ne kadar ince olursa o kadar iyi olur.Sonra limon sıkılmış ve tuz atılmış bir tas suda patlıcanları biraz bekletin.Bu, kararmalarını ve acılarının çıkmasını sağlar.Sonra isterseniz yağsız teflon bir tavada, isterseniz tost makinesinde patlıcanları hafifçe kızartın.Kızarttığınız patlıcanları bir servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin, servis yapın.
Afiyet olsun...

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Patlicana da yorum yazmazsam olmaz. En sevdiğim sebze nerde olsa yerim bayılıyorum. Izgaradaki görüntüsü çok güzel. Sevgilerimle TAZENANE

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı