1 Eylül 2008 Pazartesi
- 1 Eylül 2008 Pazartesi
- 03 - Köfte ve Izgaralar
- Yorum yazın
Malzemeler: (25-30adet köfte için)
l kg. orta yağlı dana kıyması( görerek etten kendiniz çektirin)
l çay bard. galeta unu ( ben bayat ekmekleri önce fırınlayıp sonra
rondodan çekiyorum ve galeta olarak tüketiyorum)
l adet iri kuru soğan
l adet yumurta
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kimyon
l diş ezilmiş sarımsak
l çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Kıymayı çukur bir kaseye alın, içine çok ince çintilmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, baharatları, tuzu ve galeta ununu koyun ve iyice yoğurun.Yarım saat dinlendirin ve içine bir çay kaşığı karbonatı serpin, tekrar yoğurun.Ellerinizi arada bir az ıslatarak köftelerinize istediğiniz şekli vererek işlemi tamamlayın. ister ızgarada ister az yağlanmış yapışmaz bir tavada kızartın.Kıvamı sertliği çok yerinde bir lezzette oluyor.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder