Yeni Yıl

1 Eylül 2008 Pazartesi

















Malzemeler:
(25-30adet köfte için)
l kg. orta yağlı dana kıyması( görerek etten kendiniz çektirin)
l çay bard. galeta unu ( ben bayat ekmekleri önce fırınlayıp sonra
rondodan çekiyorum ve galeta olarak tüketiyorum)
l adet iri kuru soğan
l adet yumurta
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kimyon
l diş ezilmiş sarımsak
l çay kaşığı karbonat

Yapılışı:
Kıymayı çukur bir kaseye alın, içine çok ince çintilmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, baharatları, tuzu ve galeta ununu koyun ve iyice yoğurun.Yarım saat dinlendirin ve içine bir çay kaşığı karbonatı serpin, tekrar yoğurun.Ellerinizi arada bir az ıslatarak köftelerinize istediğiniz şekli vererek işlemi tamamlayın. ister ızgarada ister az yağlanmış yapışmaz bir tavada kızartın.Kıvamı sertliği çok yerinde bir lezzette oluyor.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı