Yeni Yıl

8 Eylül 2008 Pazartesi

















Malzemeler:

200 gr. tereyağı
3 bardak un
ince çekilmiş ceviz veya antep fıstığı
l su bard. pudra şekeri
bir avuç kadar damla çikolata
bir paket vanilya

Yapılışı:
Pudra şekeri ve tereyağını köpürene kadar karıştıralım.Ceviz veya fıstığı, damla çikolatayı, vanilyayı en son olarak da unu eleyelim ve onun üzerine kabartma tozunu ilave edelim.Yumuşak bir hamur elde edelim, 10 dakika dinlendirelim.Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve tepsimize pişirme kağıdı serelim.Hamurumuzdan ceviz kadar parçalar kopartalım, yuvarlayalım ve tepsiye aralıklı olarak dizelim ve üstlerini biraz elimizle yassıltalım.Fırında üzerleri pembeleşene kadar tutalım.
Afiyet olsun...

Not:Araştırmalarımda, ünlü pastacıların kurabiye tariflerinde daha güzel bir lezzet yakalamak için tereyağını tercih ettiklerini görüyorum.

2 yorum:

semra mutfakta dedi ki...

nefis tarifler hazırlamışsınız.annenizin ve sizin ellerine sağlık.

Anne ve kızı dedi ki...

Çok teşekkürler, o kadar çok tarif okumama rağmen nedense yorum yazmayı bu güne kadar akıl edememiştim. Şimde kendi bloğumuzda bir yorum yapan olsa diye bekliyoruz. Sizin blogda da çok güzel tarifleriniz var hemen hepsini okumuştum. Sizinde elinize sağlık,sevgiler saygılar..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı