Yeni Yıl

4 Eylül 2008 Perşembe

















Bu tarif özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık içmek için birebir.Ben de şimdi Ramazan dolayısıyla yapayım dedim.Çok lezzetli oldu, tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
4-5 su bardağı tavuk suyu ya da normal su
Yarım limon
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı tel şehriye
tuz, karabiber
bir tutam maydonoz

Yapılışı:
Tavukları önceden haşlayın.Haşladığınız sudan tavukları çıkarın ve didin.Haşlama suyunu bir başka tencereye süzgeçten geçirerek dökün.İçine şehriyeleri ve didiklenmiş etleri atın ve pişmeye bırakın.Başka bir kasede yumurta ve limonu iyice çırpın.Bu karışıma tenceredeki tavuk suyundan azar azar ekleyerek ılıtalım.Sonra hepsini tencereye boşaltıp biraz daha pişirelim, sonra ocaktan alıp üzerine tuz, karabiber ve maydonoz koyup servise sunalım.
Afiyet olsun...


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı