Yeni Yıl

1 Aralık 2008 Pazartesi

















Kabak tatlısının tarifi babama aittir.Bizim evde babam çok güzel yapar bu tatlıyı, o nedenle ben de tarifi ondan istedim:)

Malzemeler:
1 kg. kabak
3-4 su bardağı şeker
Ceviz içi

Yapılışı:
Kabakları güzelce soyun ve temizleyin.(Ben pazardan temizlenmiş almıştım.)Ufak parçalara bölün.Bir tencerenin içine bir sıra kabak dizin, üzerine birkaç kaşık şeker atın.Üzerine bir sıra daha kabak dizin ve şeker atın.Bu işlemi kabaklar bitene kadar tekrarlayın.Şekerin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Sonra tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 saat kadar bekletin.Sonra tencereyi ocağa alın ve pişirmeye başlayın.Kabaklar pişince (piştiklerini çatal batırarak anlayabilirsiniz), servis tabağına alın ve ılımaya bırakın.Sonra üzerine, isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz serpip servis yapın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı