Yeni Yıl

29 Aralık 2008 Pazartesi

















Malzemeler:
Keki İçin:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
1 su bardağı haşlanmış ıspanak

Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz antep fıstığı

Yapılışı:
Ispanağı temizleyip doğrayın ve çok az su ekleyerek haşlayın.Daha sonra suyunu iyice süzüp 1 su bardağı olacak şekilde alın ve rondoda püre haline getirin.
Diğer tarafta oda sıcaklığındaki yumurtaları, şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın.Sıvı yağ, vanilin, yarım subardağı antep fıstığı ve ıspanak püresini de ekleyip karıştırmaya devam edin.Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek hamura ilave edin.Yağlanmış kek kalıbına tüm malzemeyi dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.(Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.)Pişen kek biraz dışarda ılıdıktan sonra bir tabağa ters çevirip soğuyana kadar bekleyin.Soğuyan keki yatay olarak ikiye kesin.Arasına hazırladığınız kremayı sürün.Diğer parçayı üzerine koyun ve kekin üst kısmına da krema sürün.Üstüne kalan yarım su bardağı fıstığı dökün.1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Pasta harika görünüyor.
Çok beğendim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı