4 Aralık 2008 Perşembe
- 4 Aralık 2008 Perşembe
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- Yorum yazın
İnsanın kızının olması çok güzel, hele de anne çalışıyorsa kızları da yemek yapmayı seviyorsa,o anne çok şanslı bence.Ben o şanslı annelerdenim.İki kızım da yemek yapmayı çok seviyor.Dün akşam yemeğine ciğerimiz vardı ve ben ne zaman gidip de onu hazırlayabilirim derken kızımın dersten erken çıkıp eve gelmesi ve yemeği yapmak istemesi üzerine tarifini anlattım ve ortaya, ilk defa yapmasına rağmen gerçekten çok lezzetli bir arnavut ciğeri çıktı.Yanına sumaklı soğan salatası da çok yakışmıştı. İşte tarifi...
Malzemeler: (4 kişilik)
750 gr. zarı alınmış ciğer
kızartmak için bir çay bardağı sıvıyağ
tuz , pul biber, kekik
bir miktar un
Yapılışı:
Ciğeri doğramadan yıkayın ve kuşbaşından daha küçük olarak doğrayın.Bir orta boy naylon poşete unu baharatları koyup ciğeri de ilave edin ve poşetin ağzını elinizle toplayıp bütün malzemelerin birbirine karışması için sallayın (böylece unlu karışımın her tarafa uçuşmasını da önlemiş olursunuz).Sonra delikli bir süzgece boşaltıp fazla ununu silkeleyin.
Yağınızı tavada iyice kızdırın ve ciğeri içine boşaltın, kapağını kapatın, ara sıra tavanızı sallayarak ciğerleri harman edin.Ciğeri en fazla 3-5 dakika kadar harlı ateşte kızartın ve ocaktan indirin.Daha fazla pişirilen ciğer yumuşaklığını kaybedip sertleşir ve lezzetli olmaz.Dilerseniz daha sonra çok az miktarda üzerine pul biber katılmış yağ kızdırarak gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder