Yeni Yıl

1 Aralık 2008 Pazartesi

















Ben bir türlü ıspanaklı börek yapmayı beceremezdim.Ta ki bugüne kadar!Arkadaşım Mehtap'tan aldığım bu tarifi denedim ve gerçekten çok güzel oldu.

Malzemeler:
1 kg. ıspanak
4 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
Çörekotu

Yapılışı:
Ispanakları güzelce ayıklayın, doğrayın ve birkaç kez su değiştirerek yıkayın.Sularını iyice sıkarak bir tencereye alın ve 1 tatlı kaşığı yağda iyice kavurun.Ispanaklar eriyene dek kavurmak gerekiyor.İçine tuz, karabiber ve kimyon da atın.
Ayrı bir tavada 1 yumurtayı yağda pişirin.Ama biraz cıvık kalmalı.Pişen yumurtayı ıspanağa katın ve ıspanağın altını söndürün.İyice karıştırın ve ılımaya bırakın.
Böreğin sosu için 1yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sütü bir kasede çırpın.Tepsiyi yağlayıp bir tüm yufkayı, kenarları tepsiden sarkacak şekilde serin.Üzerine sos dökün.İkinci yufkayı parçalayarak tepsiye bir kat dizin, üzerine sos dökün.Üçüncü yufkaya geçmeden ıspanaklı harcı dökün ve üçüncü yufkayı da parçalayarak serin, üzerine yine sos dökün.Sonuncu yufkadan, tepsinin üzerini kaplayacak büyüklükte bir parça koparın ve kalanını yine böreğin üstüne serin.Üzerine sos döküp tepsinin dışına sarkan yufkaları içe katlayın, tekrar sos dökün.En son, kopardığınız büyük parçayı da düzgünce serin ve kalan sosu üzerine boşaltın.Üzerine de çörek otu serpiştirin.Yufkayı dilimleyip 15-20 dakika kadar bekletin.200 derecede önceden ısınmış fırında kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı