20 Aralık 2008 Cumartesi
- 20 Aralık 2008 Cumartesi
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- Yorum yazın
Badem Kreması
Malzemeler:
1 kase badem unu
1 kase toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 kase tereyağı
Ayrıca tart için 8 adet milföy hamuru
Yapılışı:
4'er adet milföy hamurunu yan yana yapıştırarak iki adet büyük kare elde edelim.Bunları naylon poşet arasında oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açalım, yuvarlak tabak şeklinde keselim.Tepsimize pişirme kağıdı serelim.Milföy karelerinin birinin üzerine, tüm malzemeri karıştırıp elde ettiğimiz badem kremasını yanlardan 2'şer cm boşluk bırakarak ortasına yayalım.Kenardaki boşluklara yumurta sarısı sürelim.Diğer milföy karesinin üzerine kapatıp hava boşluğu kalmayacak şekilde üzerine kapatalım ve yapışmasına özen gösterelim.Bir bıçak yardımıyla üzerine çark şeklinde çizikler atalım ve yüzüne yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar 180 derecede pişirelim.Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder