Yeni Yıl

27 Aralık 2008 Cumartesi

















Malzemeler:
2 yumurta (birinin beyazı peynir için, sarısı da üzeri için ayrılır)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yumuşak margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu (içine yarım limon suyu sıkılacak)
3 yemek kaşığı şeker
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya
4 su bardağı un

İç malzemesi:
Ezilmiş beyaz peynir
1 yumurta beyazı

Yapılışı:
Un ve limon sıkılmış kabartma tozu hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır.Un elenerek eklenir ve üzerine limon suyuyla karıştırılmış kabartma tozu koyulur.Tekrar birlikte yumuşak bir hamur yoğrulur, yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır, servis tabağı büyüklüğünde açılır,peynir ve yumurta beyazı karıştırılarak üzerine sürülür, 8 eşit parçaya kesilir.Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır.Aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı