Yeni Yıl

2 Aralık 2008 Salı

















Malzemeler:
(4 kişilik)
4 adet orta boy çipura
1 adet kuru soğan
2 adet sert domates
yarım limon
4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz karabiber

Yapılışı:
Balıkları balıkçınıza temizletin, üzerlerine bıçakla çizikler attırın(muhtemelen atacaktır).Soğanı piyazlık doğrayıp yağda saydamlaşana kadar soteleyin ve tuz, karabiberle tatlandırın.Domatesleri ince dilimler halinde doğrayın.Sarımsakları ince file badem gibi doğrayın.Bir tepsiye pişirme kağıdı serin, üzerine balıkları alın ve her tarfına tuz ve karabiber serpin.Karınlarına, sotelenen soğanı ve dilim domatesleri sıralayın.Sarımsakların bir kısmını karınlarına bir kısmını da üzerlerindeki çiziklere yerleştirin.Birazcık zeytinyağı ve yarım limon suyunu gezdirip fırında alt üst kızarana kadar tutun.Ben fırınımda 200 derecede pişirme işleminden sonra, ızgara ayarında beş dakika kadar tutup kızarmasını sağlıyorum.Balığın yanında dilediğiniz salata ve haşlanmış patates dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı