Yeni Yıl

16 Aralık 2008 Salı

Kurban Bayramı geldi ve biz de evimizde tatlılar hazırladık misafirlerimiz için.İşte bunlardan bazıları...

















Parmak Tatlısı

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
1 su bardağı kadar çırpılmış sertleştirilmiş krema (krem şantiden)

Yapılışı:
Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Oklavadan ince rulo haline getiriyoruz ve bundan bıçakla 2'şer cm eninde parçalar kesiyoruz.Aralıklı olarak tepsiye dizip 200 derecede fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Tatlımız pişerken şerbeti için suyu şekeri yarım limon suyunu iyice şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ama pişirmiyoruz.Fırından çıkarttığımız tatlımıza soğuk şerbeti hemen döküyoruz ve çekmesi bir kenarda bekletiyoruz.Serviz öncesi üzerlerine minik minik krema sıkıyoruz.
Afiyet olsun...


















Cevizli Bülbül Yuvası

Malzemeler: (2 büyük fırın tepsisi oluyor)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
içine koymak için yarım iç cevizler ve isteğe bağlı kaymak (ben koymadım)

Şerbeti için:
4 su bardağı su
5 su bardağı şeker
limon

Yapılışı:
Un hariç malzemeler karıştırılır ve üzerine azar azar un elenerek konur ve yumuşak bir hamur yoğrulur.Merdaneyle ½ cm. kalınlığında açılır.Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesilir.Dairelerin bir kısmının içinde kola kapağı ile bir daire daha kesilerek halkalar çıkarılır.Çıkan daireler kadar da halka olmalıdır.Yağlanmış tepsiye kabarma payı da düşünülerek aralıklı olarak önce daireler, onların üzerine de halka kesilen hamurlar oturtulur.Orta boşluklara yarım iç ceviz yerleştirilir.Yarım saat ılık bir yerde üstü streçlenerek bekletilir, 180 derecede fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Diğer tarafta şerbeti kaynatılır ve biri sıcak diğeri ılıkken şerbeti üzerine dökülür.Arzu ederseniz ikramdan once üzerlerine kaymak koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...

3 yorum:

HAZİRAN dedi ki...

şükocum bloğun hayırlı olsun.güzel yemeklerinin tariflerini buradan alacağım artık.keşke bu güzel bayram tatlılarındanda yiyebilseydim.annesi kadar hamarat kızlarını da kutluyorum bu arada.kızımız doğru söylemiş bu bloğun adı hamarat annenin hamarat kızları olmalıymış sizi öpüyorum

lezzettabağı dedi ki...

Sağol Marfancım,yorumunu yeni gördüm,kusura bakma,ancak cevap yazabildim.Her zaman yorumlarını bekliyoruz.Sevgiler!

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

Eline sağlık tariflerin çok güzel bende bazılarını bilgisayarıma daha sonra yaparım diye kaydettim sevgilerimle..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı