Yeni Yıl

1 Aralık 2008 Pazartesi

















Malzemeler:
2 yumurta (ikisinin de sadece beyazları kullanılacak)
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
4-5 su bardağı un(unu azar azar ekleyin, hamur ele yapışmamaya başlayınca eklemeyi bırakın)

Yapılışı:
1 yumurtanın akını ayırıp kalan malzemeleri karıştırın ve güzelce yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta akına, sonra ayrıca hazırladığınız hindistan cevizine(1 çay bardağı hindistan cevizi hamurun içine katılacak) batırıp tepsiye dizin.175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
Not: Pişirdiğiniz kurabiyeleri cam bir kavanozda bir hafta kadar saklayabilirsiniz.


1 yorum:

pluie dedi ki...

Evet bu da yapacağım 3. kurabiyem olsun :)
İlk kurabiyem portakalağacından aldığım fındıklı kurabiyeydi..
2. Kurabiyem Un kurabiyesi oldu
Bu da 3. kurabiyem olacak. Daha Kurabiye etkiketini bitirmedim ama kolay gibi geldi :)
Umarım güzel olur ve bir sorum olacaktı.
Önceden ısıtılmış fırın derken örneğin ne kadar olmalı bunu hep merak etmişimdir hazır aklımdayken buraya sorayım :)
Teşekkür ederim kurabiye tarifi için..
Bon Appétit!

Sevgimle

Pluie

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı