28 Kasım 2008 Cuma
- 28 Kasım 2008 Cuma
- 12 - Mezeler
- Yorum yazın
Malzemeler:
4 adet iri patlıcan (tamamen soyulacak)
2 orta boy patates (soyulup küp küp doğranacak)
2 iri olgun domates
2 diş ezilmiş sarımsak
kızartmak için sıvıyağ
üzerine dökmek için bir çay bardağı kadar yoğurt
Yapılışı:
Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim.Tavaya yağ koyup iyice ısınmasını bekleyelim ve küp küp doğranan patatesleri kızartalım.Kağıt havlu üzerine alalım.Patlıcanları de avcumuzla sudan alıp iyice sıkalım ve onları da azar azar yağ içine bırakarak (yağın ısısını soğutmamaya dikkat edelim, yoksa yağı çok emerler) kızartalım ve onları da kağıt havlu üzerine alalım.Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri sarımsak ile sos gibi pişirelim.Yayvan bir servis tabağına patlıcan ve patates kızartmalarını koyalım.Üzerine iyice çırparak krema gibi olan yoğurtumuzu gezdirelim ve üzerine de domates sosunu dökelim.Arzu edilirse kıyılmış maydonozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder