Yeni Yıl

2 Aralık 2008 Salı

















Bu pazar kahvaltıya ekmek yapmak istedim.Ekmek makinasıyla uğraşmadan hemen ekmeği mayalayıp sabaha pişirmeye karar verdim ve bu mis kokulu ve lezzetli ekmek ortaya çıktı.

Malzemeler:

3 su bardağı elenmiş un
1/2 paket yaş maya (1 yemek kaşığı instant maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı dolusu tuz
ılık su
kırılmış ceviz içi veya çekirdek içi

Yapılışı:
Öncelikle mayayı bir kaseye koyalım, birer kaşık şeker ve un ilave ederek ılık su yardımıyla eritelim.Çukur bir kapta unumuzun ortasını havuz yapıp mayalı karışımı dökelim, tuzumuzu ve ceviz içi veya çekirdek içini de ilave edelim.Malzememizden, ılık suyu azar azar kullanmak şartıyla oldukça yumuşak bir hamur haline getirelim.Hamur elimize yapışacak kıvamda olsun.Kabımızın üzerini kapakla örtüp ılık bir yerde sabaha kadar bırakalım.Fazladan örtü ile kapatmanıza gerek yok.Sabahleyin fırını ısıtalım ama içine ısıya dayanıklı bir borcam veya tepsi de koyalım. Ben payreks kullanarak yaptım, eminim ki toprak tepside veya yayvan güveçte çok daha güzel olacaktır.Isındığından emin olunca bir kurulama bezine bolca un serpelim ve hamuru beze aktaralım, oradan da fırından çıkarttığımız ve yağladığımız kaba aktaralım, üzerine yumurta sarısı veya süt sürelim.Kapağını kapatarak tekrar fırına koyalım.35-40 dakikada pişecektir.Son beş dakika daha kapaksız olarak üzerinin kızarması için bekleyelim ve çıkartıp hafif ılınınca dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun...

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Nasıl görünür acaba.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı