Yeni Yıl

22 Aralık 2008 Pazartesi

















Malzemeler:

4 orta boy patates
4 ortaboy havuç (rendelenmiş)
1 adet kuru soğan
1 kase yoğurt
bir kaç yemek kaşığı sıvıyağ
pul biber, kuru nane, karabiber
taze ince kıyılmış dereotu
Bir yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Patatesi, kabuklarını soyup haşlayalım.Rende havucumuza kararmaması için limon sıkalım.Yağda soğanımızı soteleyelim, bir kaşık domates salçası ilave ederek az daha soteleyelim.Bu malzemeyi ikiye ayırıp yarısını patatesle, diğer yarısını da havuçla bir kaç dakika daha kavurup ılımaya alalım.Bir borcam tepsiyi sudan geçirerek önce patatesli karşımı ardından havuçlu karışımı yayalım ve üzerini düzeltip yoğurtumuzu da bir tabaka halinde en üste yayalım.Süslemek amacıyla yoğurdun üzerine kuru nane, kıyılmış dereotu ve pul biberle verev çizgiler oluşturalım ve ılıkken servis yapalım.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı