25 Aralık 2008 Perşembe
- 25 Aralık 2008 Perşembe
- 07 - Yöresel Yemekler
- Yorum yazın
Malzemeler: (4 kişilik)
Hamuru İçin:
2 kase un
1 yumurta
ılık su ve tuz
İç Malzemesi:
250 gr. yağsız kıyma
1 baş ince kıyılmış soğan
tuz, karabiber
Sosu İçin:
1'er kaşık domates ve biber salçası
tereyağ
1 demlik sıcak su
Yapılışı:
Unun ortası açılır, yumurta ve tuz konur, azar azar su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur, 10-15 dakika bekletilir.Bu arada iç malzemesi hazırlanır.
Hamur yumruk kadar bezelere ayrılır.Her bir beze oklava ile 3'er milim kalınlığında açılır.1,5x1,5cm ebatlarında karelere kesilir, her kareye yarım nohut kadar kıymalı iç konur ve dört köşesinden tutulup ortada bükülür.Bükme işlemi biten mantıları, tabanına tereyağı sürülen tepsiye sık bir şekilde dizilir.Fırında altı ve üstü hafifçe kızartılır.
Bu arada salçalı sosu hazırlanır.Kepçe kepçe tepsiye dökülür ve fırında sos çekene kadar pişirilir.
Üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt, sumak ve kuru nane serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder