18 Aralık 2008 Perşembe
- 18 Aralık 2008 Perşembe
- 13 - Börekler
- Yorum yazın
Malzemeler:
Bu tarif (tarif defterinden tanıdığım) sevgili Yetur a aittir, kendisine teşekkür ederim.
4 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağ ılık su
1/2 çaybardağı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
İç malzemesi:
beyaz peynir
ince kıyılmış maydonoz
Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açalım ve buraya başka bir yerde iyice çırptığımız diğer malzemeleri ilave edelim, bu ölçülerin dışına çıkmadan yumuşakça bir hamur yoğuralım.10 dakika üzerini örterek bekletelim.Tezgaha bolca un serpip hamurumuzu buraya alıp 1/2 cm kalınlığında açalım ve ruletle 5x5 ebatlarında karelere keselim.Peynirli maydonozla hazırladığımız içten karelerin bir kenarına koyup karşılıklı iki ucundan muska gibi kapatıp yapıştıralım.Hazırlanan bu hamurlarımızı derince bir tavada bol kızgın yağda kızartalım.Hamurumuzda sirke olduğu için asla yağ çekmeyecek ve her biri puf puf olacaktır.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder