27 Aralık 2008 Cumartesi
- 27 Aralık 2008 Cumartesi
- 13 - Börekler
- Yorum yazın
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
3-4 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Ilık sütün içine mayayı, birer kaşık şeker ve unu ilave edip mayayı eritin.Hamur yoğurma kabına bu malzemeyi koyup, sıvı yağı ve yumurtaları da ekleyin, iyice karışıtırın.Azar azar un ve tuz ilavesiyle oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.Yoğurma kabının üzerini streçleyip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanmış hamuru unlanmış tezgaha alıp oklava kalınlığında ve 20 cm. uzunluğunda rulolar yapın.Her iki ruloyu yan yana getirip birbirine sarın ve halka haline getirin.Aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin ve 10 dakika bu şekilde bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılımış 200 derece fırında üzerleri kızarana pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder