Artık haftada 1 gün balık yiyoruz.Cumartesi günleri bizim balık günümüz.Aslında haftada 2 kere balık yemek lazımmış ama biz bir kere de yesek yeter:)İşte bu da karadeniz levreğinin annemden aldığım tarifi...
Malzemeler:
3 adet levrek (biz iki kişiyiz, 3 balık fazla geldi aslında)
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet domates
tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı:
Levrekleri güzelce temizleyin ya da balıkçınıza temizletin ve iyice yıkayın.Bir tavaya azıcık yağ koyun ve kıyılmış soğanları biraz kavurun.Sonra yeşil biberleri atın ve kavurun.En son kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri koyun, tuz ve karabiber atın ve birkaç dakika pişirin.Sonra bu harcı, yağlanmış tepsiye dizdiğiniz balıkların içine doldurun ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.Yanında bol yeşil salatayla servis yapın.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
Ellerine sağlık.
Canım enfes ve mükemmel görünüyor .
Afiyet bal şeker olsun ......
Sevgiler.
Taze nanecim ağzına sağlık,ne güzel söyledin:)
Yorum Gönder