Yeni Yıl

22 Mart 2009 Pazar






















Hepimizin başına gelir evde olmadık kazalar!Tabii bu kazalar sonucunda da istenmeyen lekeler oluşur ve bu lekelere karşı ne yapacağımızı bilemeyiz.İşte uzmanların lekelere karşı önerileri...

*Halıda yağ lekesi:Fazlasını çekmesi için üzerine kurutma kağıdı bastırın, lekenin kalanına, leke çözücü döktüğünüz beyaz bir bez parçasıyla tampon yapın.Yağı tamamen çıkarmak için bu işlemi tekrarlayın.
*Yer döşemesinde şarap lekesi:Hemen müdahale etmek gerekir çünkü taneler hava ve ısı ile oksitlenir.Fazlasını çekmesi için üzerine kurutma kağıdı bastırın, şampuan ve beyaz sirke döktüğünüz hafif nemli süngeri kumşın üzerine uygulayın.Temiz su ile durulayın, emici bir kağıt ile tampon yapın.
*Kumaş döşemeler:En sık kirlenen yerleri, arkalık ve kolluklarıdır.Nokta şeklindeki lekelerde de etkili olabilecek temizleyiciler tercih etmelisiniz.
*Deri koltuklar:Düzenli olarak bakımlarını yapmak ve yeni görünmelerini sağlamak için temizleyici ve besleyici bir krem kullanmanız yeterli.Aşırı kirlenmiş koltukları temizlemek için ise, kurutmadan yağları çözen, yumuşak bir sabun kullanmalısınız.Lekeleri (yağ, kahve, mürekkep, alkol) derinin rengini açmadan ve dalga dalga bir iz bırakmadan temzilemek için ise, deri temizliği için özel olarak üretilmiş ürünleri kullanın.
*Vernikli mobilyalar:Eğer yüzey matsa, vernikli bir temizleyiciyle silindiğinde, küçük lekeler çıkmış ve ufak çizikler verniğe zarar vermeden düzeltilmiş olur.Bunu bir parça pamukla ahşabın lifleri yönünde uygulamak gerekir.Su, alkol, bardak altı gibi lekeleri çıkarmak için ise, temizleyiciyi bir parça pamukla veya daha inatçı lekeleri yün ile uygulamalısınız.Bu durumda vernik matlaşacaktır, yapmanız gereken sadece bir kat yenileyici yağ sürerek parlaklığı geri kazandırmak olacaktır.
*Cilalı mobilyalar:Eğer yüzey matsa, vernikli bir temizleyiciyle silinirse en üstteki cila tabakası kaldırılmış olur ve iki kat cila zarar görmez.Bir çok ahşap tonunda bu ürünü bulabilirsiniz ve pamukla uygulayabilirsiniz.Eğer ahşap çok kirliyse, özel bir antik cila soyucusunu fırçayla uygulayarak birkaç dakika beklemeye bırakın.Daha sonra yün ile silin.Bu işlem cila tabakasını soyarak temel cila katını yenileyecektir.

Basit Tarifler
*Kanepedeki yağ lekeleri:Kumaşın üzerine biraz pudra serpin, on dakika bekletin ve fırçalayın.
*Tükenmez kalem lekesi:Fazlasını çekmesi için üzerine kurutma kağıdı bastırın ve ispirtoya batırılmış pamuklu bir çubukla lekeyi temizleyiz.
*Derideki sıyrıklar:Bir rötuş keçesi yardımı ile kamufle edin.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı