Aslında bu tarifler ve resimler iki haftadır buraya yazılmayı bekliyorlardı, ancak şimdi fırsat bulup yazabiliyorum.Buradaki dört tarif de komşularımızla aramızda ayda bir defa akşam yaptığımız güne ait.Günde iki tuzlu, bir tatlı yapılması kararını almıştık ama sevgili komşum Ayten Hanım tam
altı çeşit yapmış, bunlardan bazılarını fotoğraflayabildim. Hepside çok lezzetli olmuş, ellerine sağlık sevgili Ayten Hanım!Tarifleri burada...
Susamlı çubuklar
Peynirli poğaça
Sadrazam lokumu
Yalancı su böreği
Susamlı Çubuklar
Malzemeler:
Yarım paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısını içine koyun, beyazını üzerine sürün)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Susam dışındaki tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve yumuşacık bir hamur yapın.Bu hamurdan yuvarlak parçalar koparıp çubuk şekli verin.Bu çubuk şeklindeki hamurları önce yumurta beyazına, sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
Sadrazam Lokumu
Malzemeler:
1 kg süt
Yarım paket yumuşak margarin
9 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 su bardağı hindistan cevizi
ceviz içi
Yapılışı:
Bir tencereye un, şeker ve sütü koyup sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Piştikten sonra ocaktan alıp margarini ilave edin ve mikserle soğuyana kadar çırpın.Daha sonra tabanı ıslatılmış tepsiye döküp buzdolabında birkaç saat bekletin.Dolapta soğuduktan sonra çıkarıp büyük dilimlere kesin ve her dilimin içine dövülmüş çeviz içi koyup rulo halinde sarın.Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
Afiyet olsun...
Peynirli Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzerleri için ayrılacak)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yumuşamış margarin
yarım limon suyu (bir kaşık karbonatın içine sıkılıp unun üzerine dökülecek
aldığı kadar un
bir tutam tuz
yarım kase kadar peynirli maydonozlu iç
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve margarin karışımı ile tuz iyice karıştırılır, azar azar un ilave edilir.Bu arada karbonat, limon suyu karışımı da unun üzerine ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edilir.15-20 dakika kadar bekletilir.Hamurdan küçük mandalina kadar parçalar kopartılıp avuç içinde yassıltılarak, ortasına peynirli iç konup hamur kapatılır ve yağlanmış tepsiye, kapatılan yer alta gelecek şekilde aralıklı dizilir.Ayrılan yumurta sarısı, bir kaşık süt veya su ile inceltilir, üzerlerine sürülür ve sıcak fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Yalancı Su Böreği
Malzemeler:
6 adet taze yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı
4 yumurta
3 su bardağı sıcak su (Piştikten sonra üzerine dökülecek)
peynirli iç
Yapılışı:
Yumurtaları, yoğurdu ve yağ karışımını iyice çırpıp sos hazırlayın.Tepsiye bir adet yufka serin, kenarları bırakın öylece kalsın.Sostan gezdirin üzerine, diğer iki yufkayı pileler oluşturarak, tepsinin büyüklüğünde içine serin.Gerekirse yufkayı yırtarak yerleştirin.Tekrar sos gezdirin ve peynirli içten serpin.Yine iki yufkayı tepsiye pileleyip serin, sostan gezdirin ve en üste
kalan son yufkayı tepsinin üzerine ölçüp bıçakla yanlardan keserek serin.Kalan sosu gezdirip kare kare dilimleyin.Sıcak fırında 200 derecede hafif kızarana kadar pişirin, fırından çıkartıp
sıcak olan 3 su bardağı suyu her tarafına dökün ve tekrar fırında iyice nar gibi olana kadar pişirin.Dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun...
6 Mart 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ayten hanımın ellerine sağlık hepside birbirinden güzel olmuş ayroca malesef elimiz alışmış olsa gerek 3 çeşitle yetinmiyoruz gözümüzmü doymuyor ne:)) siteme ziyarete gelmişsiniz iadeyi ziyarete geliyim dedim ve kitaplarla ilgili olduğunuzu gördüm hemen inceleyip bir kaç kitap ismi aldım tavsiyelerinize güvenerek.....sizinde tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık..öpüyorum sevgilerimle
sitenizde huzur var.susamlı çubukları sıvı yağ ile deniycem,lezzet açısından nasıl olur acaba...
Teşekkürler güzel yorumlarınız için!
Yorum Gönder