Yeni Yıl

27 Mart 2009 Cuma

















Malzemeler:
yarım paket makarna (ben 1 paket kullandım)
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 su bardağı beyaz peynir ve kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz

Yapılışı:
Makarnayı diriliğini hafif kaybedinceye kadar tuzlu suda haşlayın.Ama dikkat, çok pişmesin!Sonra bu makarnanın suyunu süzün ve bir kenara ılımaya bırakın.
2 yumurtayı ve sütü bir kasede çırpın.İçine biraz tuz atın.
Bir borcamı ya da fırın kabını yağlayın.Haşlanan makarnanın yarısını borcama dökün.Üzerine ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydonozu koyun.Kalan makarnayı da üzerine dökün.Sonra yumurta ve sütlü sosu dökün.En son 1 yemek kaşığı tereyağı eritin ve bunu da üzerine gezdirin.Önceden ısıtılımış fırında 200 derecede pişmeye bırakın.20 dakika sonra fırından çıkarın, üzerine rende kaşar dökün ve tekrar fırına verin, 20-25 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun...



1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı