Yeni Yıl

24 Mart 2009 Salı

















Bu tarifi daha çok ablam uygular, ben de bu sefer farklılık olsun diye annemlerin de diyetlerini dikkate alarak denemek istedim.Tarif kalsik sulu köfte, tek fark koyun kıyması yerine tavuk kıyması koyulması.Tabii tavuk kıyması da, benim evde tavuk göğüs etinden hazırladığım kıyma.İşte tarifi...

Malzemeler:
2 tavuk göğsü
1 yumurta
1-1,5 çay bardağı ince bulgur
kimyon, tuz, beyaz karabiber
sıvıyağ
salça

Yapılışı:
Göğüs etini rondoda iyice çekin.İçine sıvıyağ ve salça hariç diğer malzemeleri ve çok az da ılık su ekleyip rondoyu tekrar çalıştırın ve köfte yuvarlanacak kıvama gelince 5 dakika kadar dinlendirin.Arada bir elinizi suyla ıslatarak köfte harcından kalem gibi ince rulolar yapıp, bunlardan misket kadar toplar koparıp yuvarlayın.Köfteleri yaptıktan sonra bir tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatın, suya köfteleri atın ve bir çimdik tuz da döküp kaynamaya bırakın (gerekirse su ilavesi yapın).
Ayrı bir tavada yağ ile salçayı kavurun ve köftenin içine katın.Arzuya göre köfteye köri, kuru nane vs. ilave ederek lezzetini artırabilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı