Geçen hafta sonu annemler de bizdeyken, onların da bizim de ailece çok sevdiğimiz bu çorbayı yapayım dedim.Senede iki defa pişirmeye özen gösteriyorum.Zira kolestrolu oldukça yüksek bir çorba.1,5 kg.lık işkembeden 4 lt lik bir düdüklü tencere oldu. (6 kişilik)
Malzemeler:
1,5 kg. temizlenmiş işkembe
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık un
1 yumurta
yarım limon suyu
pul biber ve kırmızı toz biber
iki diş ezilmiş sarımsak
üzeri için sirke
Yapılışı:
İşkembe birkaç büyük parçaya bölünüp düdüklü tencereye alınır üzerine 8 bardak su, dörde bölünmüş bir kuru soğan konarak 40-50 dakika kadar pişirilir.Yumuşayan işkembeler küçük küçük doğranır.Başka bir tencerede suyuyla beraber bir kaç taşım kaynatılır.Diğer tarafta bir yumurta, limon suyu, un ve yarım çay bardağı soğuk su çırpılır, azar azar da çorbanın sıcak suyundan ilave edilerek terbiyenin ısısı ayarlanır ve işkembenin bulunduğu tencereye karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir.Ezilmiş sarımsak ve tuz ilave edilerek tadı ayarlanır. Bir tavada 3 kaşık sıvı yağ ile toz ve pul biber karıştırılıp yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.Ateşten alınır.Servis yapılırken tabaklara konunca dileyen birazcık sirke ilave eder. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder