19 Mart 2009 Perşembe
- 19 Mart 2009 Perşembe
- 05 - Zeytinyağlılar
- 1 yorum
Aslında kereviz yemeğini pek sevmezdim ama bu yemeği arkadaşım Deniz'in evinde yedim ve çok beğendim.Çok değişik ve hoş bir tat olmuştu!Bence siz de bir kere denemelisiniz...
Malzemeler:
3 adet büyük kereviz
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet limon
5 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
zeytintağı
yağlı kağıt
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı konur ve doğranmış soğanlar kavrulur.Pembeleşen soğanların içine doğranmış havuçlar da eklenir ve biraz daha kavrulur.Sonra temizlenip doğranmış kerevizler tencereye koyulur ve üzerine 1 limonun suyu ile 5 su bardağı portakal suyu dökülür (bende sadece 2 portakal kalmıştı, onların suyunu sıktım, kalanını da 3 bardak hazır portakal suyu ile tamamladım).Üzerine tuz ve şeker atılır.Tencerenin ağzı büyüklüğünde yağlı fırın kağıdı kesilir ve bu kesilen parça tencerenin içine, yemeğin ağzını kapatacak şekilde yerleştirilir.(Kağıt havada kalmamalı, yemeğin üstüne değmeli.Bu kerevizlerin kararmasını engelliyor)Sonra tencerenin kapağı kapatılır ve 25-30 dakika orta ateşte pişirilir.Pişip pişmediğini anlamak için tadına bakabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok güzel görünüyor.
Sevgiler.
Yorum Gönder