3 Mart 2009 Salı
- 3 Mart 2009 Salı
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- 6 yorum
Bu tarif yine birbirinden lezzetli tariflere imza atan Mekanımız Mutfak adlı blogdan alınmıştır...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Oda sıcaklığında bekletilen yumurtaları şekerle iyice çırpın.Süt, yağ ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin, karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına alın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında içini çekene kadar pişirin.Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Keki o kadar çok severimki.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Teşekkürler Taze Nane!
Şu anda gecenin 00:37'si ve ben üzümlü keke bakıp offf offf dedim valla.Elinize sağlık.Süper duruyor.
Tesekkurler. Ben her üzümlü kek yapışımda üzümler kek kalıbının dibine çöküp yapışıyor.Bu tarifte üzümleri nasıl ve ne zaman eklemeliyiz karışıma.
Sevgili Cimcime,
Üzümleri una bulayıp keke atarsan ve attıktan sonra çok fazla karıştırmazsan dibe çökmez.
Sevgiler...
Teşekkür ederim yorumunuz için, krem karamel alternatiflerini ben de denedim sizinkini de bekliyorum...
Yorum Gönder