3 Mart 2009 Salı
- 3 Mart 2009 Salı
- 06 - Kızartmalar
- 1 yorum
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
3 yumurta
2 su bardağı galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
tuz
Üzeri için:
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Karnabaharın taneleri minik minik koparılır ve bir tencerede kaynayan suda 5-6 dakika haşlanır.Haşlanan karnabaharlar süzgece alınır ve soğumaya bırakılır.
Ayrı bir tabağa yumurtalar kırılır ve iyice çırpılır.Soğuyan karnabahar taneleri önce yumurtaya, sonra bir başka tabakta bulunan galeta ununa bulanır ve kızgın yağa atılır, kızartılır.Kızarmış karnabahar taneleri bir tabağa alnır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ne kadar güzel bir temenni bu böyle!Ağzına sağlık!
Yorum Gönder