Yeni Yıl

3 Mart 2009 Salı

















Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar
3 yumurta
2 su bardağı galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
tuz

Üzeri için:
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Karnabaharın taneleri minik minik koparılır ve bir tencerede kaynayan suda 5-6 dakika haşlanır.Haşlanan karnabaharlar süzgece alınır ve soğumaya bırakılır.
Ayrı bir tabağa yumurtalar kırılır ve iyice çırpılır.Soğuyan karnabahar taneleri önce yumurtaya, sonra bir başka tabakta bulunan galeta ununa bulanır ve kızgın yağa atılır, kızartılır.Kızarmış karnabahar taneleri bir tabağa alnır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Ne kadar güzel bir temenni bu böyle!Ağzına sağlık!

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı