Yeni Yıl

22 Ocak 2009 Perşembe











Bir gün önceden marine edip buzdolabına kaldırdığım tavuk göğüs eti ve renklerine bayılıp aldığım birer adet sarı ve kırmızı dolmalık biberle ne yapabilirim derken, bu yemeği yapmayı düşündüm. Yanında tarhana çorbası, salata ve beyaz bulgur pilavı eşliğinde doyurucu bir akşam yemeği oldu. Tabiki tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler: (4 kişilik)
Birer adet sarı ve kırmızı renkli dolmalık biber (jülyen doğranmış)
3 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı süt
4 diş ezilmiş sarımsak
yarımşar çay kaşığı köri, tuz, kekik
1 çay bardağı kadar un
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Ezilmiş sarımsağın yarısı, süt, köri, tuz ve kekikle bir karışım elde edilir.Buna doğranmış tavuk göğüs etleri konur ve ağzı sıkıca kapatılıp en az 2 saat bekletilir(ben ertesi akşama kadar buzdolapta beklettim). Bu marinede bekletmek tavuğa hem çok güzel bir lezzet veriyor, hem de tavuğa has o kötü kokunun yok olmasını sağlıyor.Tavaya az miktarda sıvı yağ konur, sarımsakların yarısı ve jülyen doğranmış dolmalık biberler de ilave edilerek harlı ateşte yumuşayana kadar sotelenir.Malzemeler bir tabağa alınır ve tavaya tekrar sıvıyağ konur.Delikli kepçe ile marineden alınan tavuk parçaları, yayvan bir tabakta bulunan una iyice bulanır.Sonra tavada birbirine yapışmamasına dikkat edilerek kızartılır.Kızartma işlemi tamamlanınca biber soteleri ile karıştırılıp sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Hazır yufkadan Bülbül Yuvası Baklavası   Hazır baklavalık yufka ile  bu defa bülbül yuvası denedim, bize göre çok güzel oldu. Tereyağlı cevizli minik minik çok lezzetli bir tatlı. Ben sarma işleminde merdane olarak ahşap elbise askısnın kalem kad… Read More
  • Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek      Yine bir nefis börek daha..Ben bu baklava yufkasını çok tuttum arkadaşlar. İncecik katları yerken ağızda dağılıyor ve çok güzel  lezzette börekler ortaya çıkıyor. Geçen gün aldığım 1 paket bak… Read More
  • Antalya usulü piyaz Merhabalar, Yaz akşamlarında yapabileceğiniz muhteşem bir salata, yardımcı yemek yada ne bileyim meze diyebiliriz. Ne derseniz deyin ama piyazı lütfen bu şekilde yapın derim.       Antalya'nın… Read More
  • Pastırmalı Patates Krebi / Patates Pizzası      Merhabalar sevgili dostlar, nasılsınız? Blog dünyası epey sakin, çoğunluk tatilde.. Eee bu sıcaklarda herkes yapabildiği kadar fırsatını bulunca az çok tatil yapmaya çalışıyor. Bizim tatil… Read More
  • Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği        Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ne güzel şeyler var böyle.
Hepsini ziyaret edicem.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı